top of page
Babycare_icon.png
Bmyguest.png
Bfit.png
Book_Banner1.jpg

מהו התהליך הנכון להרדמת התינוק


איך להרדים תינוק

השבוע הכרתי את מיכאלה.

כמות שעות השינה שמיכאלה זקוקה להם כ 13-15 שעות שינה שמהם שנות יום 3 -2.5 זה אומר לפחות 3 שיינות אחת בבוקר והשנייה רצוי בצהרים שלישית אחרי הצהרים והשאר בלילה יש ילדים שזקוקים ליותר מזה כמובן אנו נראה במהלך הימים הראשונים איך השעון של מיכאלה / לביא / אריאל מסתדר ולפי זה נפעל כמו שאמרתי רצוי שרוב השינה תהיה בלילה לכן השכבה ב18:30- 19:00 עד 5:30 – 6:00 זה 11 שעות שינה ייתן לנו סדר בשינה

  1. סימני עייפות: יש לזהות את סימני העייפות של מיכאלה / לביא / אריאל ולהיענות להם מיד, כלומר ברגע שאתם רואים שמתחיל/ה לשפשף עיניים, לגרד באוזן/בראש, לפהק או לעשות כל סימן אחר שמרמז על כך שהוא עייף/ה השכיבו אותו לישון בהקדם האפשרי. היענות מוקדמת תקל על תהליך ההירדמות שלו/ה.

  2. שנת היום: תעשה בהתאם לשלב בו אתם נמצאים בלילה (ראו בהמשך). בסופי השבוע השתדלו להקפיד על כך שמיכאלה / לביא / אריאל ישנו לפחות תנומה אחת ביום זה צריך להיות גם בשישי וגם בשבת ותנומה אחת לפחות בכל יום צריכה להיות בבית במיטה שלו/ה. כדי להקל על ההירדמות שלהם במהלך היום רצוי ליצור מעין טקס שינה קצר, שמטרתו להוריד הילוך לפני ההרדמה. חשוב, כי תנסו לזהות את סימני העייפות של מיכאלה / לביא / אריאל לקראת שעות הצהרים ותדאגו להשכיבם לישון בהקדם האפשרי. יש להימנע מהאכלה של מיכאלה / לביא / אריאל בסמוך לתנומות היום על מנת לנתק את הקשר שבין אוכל ושינה. רצוי לשמור על מרווח של רבע שעה לפחות בין האוכל והשינה (גם לפני וגם אחרי השינה)

  3. טקס שינה: לטקס שינה קבוע ישנה חשיבות גדולה כדי שמיכאלה / לביא / אריאל יבינו מתי נגמר היום ומתחיל הלילה וכדי לעזור בהירגעות לקראת השינה. חשוב שסדר הדברים יהיה קבוע ופחות או יותר באותם הזמנים, החליטו איך הוא ייראה והקפידו שיחזור על עצמו בכל ערב בסדר קבוע. חשוב לא להכניס זמן משחק במהלך טקס השינה ושכולו יהיה רק בחדר עד ההירדמות.

הוחלט, כי לאחר ארוחת הערב, תיכנסו איתם לחדר (כל אחד שיישאר עד להירדמות עם הילדים שלו J ),הלבישו אותם, לאחר מכן ניתן לבחירתכם, להקריא סיפור, לשיר שיר מרגיעה עד זמן הכניסה למיטה. ואז השכיבו לישון במיטה.

  1. הירדמות במיטת תינוק: עם סיום טקס השינה, כבו את האור, השכיבו את מיכאלה / לביא / אריאל במיטה , אמרו לילה טוב,

  2. התיידדות עם המיטה: תחילה שבו לידה, במיטה הניחו יד או לטפו בכדי לעזור להירדם. עשו זאת עד שתירדם ודאגו שההירדמות תיעשה במיטה שלה עם מגע.לביא ואריאל ללא מגע רק שצריך אם בוכה והמגע במיטה אינו עוזר, הוציאו והרגיעו אותו/ה על הידיים והחזירו למיטה גג 15 שניות בידיים .אם התחלתם להניח אותו/ה במיטה ושוב התחיל לבכות, השכיבו (סיימו את הפעולה) ונסו להרגיעה עם מגע. אם הבכי לא מפסיק הוציאו שוב על הידיים.

  3. גמילה ממגע: מיכאלה שבו לידה מבלי לגעת, במידה והיא בוכה הרגיעו במגע, אך רק עד שיירגע ולא עד להירדמות, דאגו שההירדמות הסופית תהיה ללא מגע.

  4. בדיקת נוכחות: שבו על כסא רחוק יותר ליד דלת החדר בטווח ראייתם ,כך שיוכלו לראותכם וזאת על מנת שיירדמו כשהנוכחות שלכם רחוקה יותר.

  5. חזון אחרית הלילות: השלב האחרון בתהליך הוא שאתם משכיבים אותו לישון אומרים לילה טוב ויוצאים מהחדר.

כפי שהוחלט, אתם תתחילו את התהליך בשלב הראשון עם מיכאלה ובשני עם לביא ואריאל כל שלב יימשך מספר ימים עד שמשך זמן ההירדמות ילך ויתקצר ויהיו פחות התנגדויות - אז תוכלו לעבור לשלב הבא (בהתאם לתדרוך שלי)

התעוררויות בלילה- כאשר מיכאלה / לביא / אריאל מתעורר/ת בלילה עשו כפי שעשיתם בתחילת הלילה אם הוא/ היא בוכה ולא נרגע במיטה הרימו, הרגיעו והחזירו למיטה בטרם נרדם/ה .אם מתחיל/ה לבכות ברגע שאתם מתחילים להוריד אותו/ה לכיוון המיטה סיימו את הפעולה , השכיבו במיטה ואם עדיין לא נרגע הרימו שוב.

  1. האכלות לילה - תחילה הוחלט כי מיכאלה / לביא / אריאל יאכלו כל 5 שעות בלילה ולאט לאט נוריד את מינון ההאכלות.אם מיכאלה / לביא / אריאל מתעוררים לפני זמן ההאכלה, יש להחזירם לישון ללא אוכל ואם לא נרדמו עד שעת ההאכלה עדיין אל תאכילו אותם כדי שלא ילמדו שבשביל אוכל צריך לבכות. רק לאחר שתירדמו לפחות לחצי שעה ותעוררו שוב, תאכילו מיד. יש לשים לב לנתק אותם כשהיניקות נחלשות כדי שלא תירדמו תוך כדי, זה יעזור לניתוק ההקשר שבין האוכל ושינה.

  2. הוחלת על הפרדה של אוכל ושינה יש לשים לב לנתק את מיכאלה / לביא / אריאל בכל פעם שהיניקות נחלשות כדי שלא יירדמו תוך כדי זה יעזור לניתוק ההקשר שבין האוכל ושינה.

  3. בכי - כאשר מיכאלה / לביא / אריאל נכנס להתקף בכי וקשה לו/ה להירגע, חבקו חזק ושדרו רוגע, עד כמה שאפשר ,כדי לעזור לו/ה לצאת מזה והשתדלו שלא להילחץ ולא לנסות דברים רבים, אלא רק לחבק ולהרגיעה במקום אחד מבלי לצאת מהחדר.

  4. אפקט ה"חצי שעה"- חשוב להדגיש שוב, במידה ומיכאלה / לביא / אריאל נרדמו לפחות מחצי שעה הם מקשר את אותה התעוררות להרדמה הקודמת, מה שאומר, שאם נרדם/ה עם אחת מכן והתעורר/ה שוב אחרי פחות מחצי שעה,מי שהרדים צריך להמשיך להרדים אחרת זה יתפרש כהחלפה ויגרום לו/ה לבלבול. אותו הדבר לגבי יקיצת הבוקר, אם התעורר/ה לפני שעת היקיצה שהחלטנו, צריך להחזיר לישון עד שיישנו לפחות חצי שעה, וזאת כדי שלא ילמדו, שלא חייבים לחזור לישון כי בקרוב יתחיל היום, ויקדימו בכל פעם את שעת היקיצה.

  5. החלפות: חשוב ביותר לא להחליף ביניכם בהרדמה. כלומר, אין בעיה שבכל הרדמה ירדים כל ילד הורה אחר, והדבר אפילו מומלץ, אך בהרדמה אחת מי שהתחיל הוא גם זה שיסיים עד שמיכאלה / לביא / אריאל יישן לפחות חצי שעה, וזאת בכדי לא ליצור תלות נוספת או בלבול למיקה / עומר.

תחילת יום: הוחלט כי שעת המינימום לתחילת היום של מיכאלה / לביא / אריאל תהיה 5:30 בבוקר, ואם מיכאלה / לביא / אריאל מתעוררים לפני שעה זו, עליכם להחזיר אותם לישון לפחות לחצי שעה, על מנת שילמדו להאריך את השינה באופן עצמאי. כשמיכאלה / לביא / אריאל מתעוררים לתחילת יום, סמנו להם שהיום התחיל (הדלקת אורות, בוקר טוב וכו'), צאו אתו מהחדר והמתינו כרבע שעה לפני שאתם נותנים לאכול. כרגע השעה תהיה 5:30 אבל לא ליפני כל התעוררות ליפני 5:30 להחזיר לישון

  1. עקביות: הצלחת התהליך תלויה בעיקר בהתמדה ובנחישות שלכם לעזור למיכאלה / לביא / אריאל ללמוד להירדם לבד. עקביות והיצמדות לתכנית יסייעו בכך והינן מכריעות בהצלחת התהליך. אם יש משהו שתרצו לשנות, אנא התייעצו איתי לפני כן ויחד נמצא את הפתרון הטוב ביותר עבורכם.

  2. שינוי שגרה: חשוב לפחות בשבועיים הראשונים לאפשר למיכאלה / לביא / אריאל להירדם במקום קבוע ובזמנים קבועים. שעת השכבה לשנת לילה: שעות אידיאליות להתחלת הלילה הן בין השעות 18:30 ל- 19:00 בערב. רגרסיה: חשוב לזכור שייתכנו רגרסיות בשל סיטואציות שונות כמו מחלות, נסיעות, שלבי התפתחות וכו', חשוב בתקופות אלו לא להחזיר הרגלים ישנים, כי זה יכול להחמיר את המצב. אפשר ורצוי להיות איתו יותר, אך להישאר בשלב בו אתם נמצאים ולא להחזירו להירדמות עם עזרה שלכם.

  3. עדכון שוטף: אנא שלחו לי בכל הודעת ווצאפ המפורטת על שנת הלילה ושנות היום, עדכון שכזה, מטרתו לעזור לקדם את התהליך בדרך הטובה ביותר.

  • את העדכון יש לשלוח בין השעות 8:00 10:00 בכל יום (למעט שישי שבת וחגים), על מנת שאוכל להתייחס עוד באותו יום.

לפני תחילת התהליך רצוי לוודא עם רופא, כי אין מניעה להתחיל תהליך התנהגותי מסוג זה.

הדברים הכתובים בסיכום הינם בגדר המלצה בלבד והותאמו לכם באופן אישי, לאחר שיחת רקע.

אני מאחלת לכם הצלחה בתהליך, זה לא פשוט, אך עם נחישות והתמדה דברים ישתנו.

מירב בן עמי

0545410019

Comments


bottom of page